Σκιάθος - Ένας παράδεισος για τους λάτρεις του φαγητού

Φαγητό
'Dining tables in local restaurant with a view of the sea Skiathos, Greece' - Σκιαθος
'Dining tables in local restaurant with a view of the sea Skiathos, Greece' Neil Lang / Shutterstock

Ένας από τους κυριότερους λόγους που τα ελληνικά νησιά αποτελούν κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό είναι το φαγητό και οι ποιοτικές μεσογειακές γεύσεις που συνδυάζονται με μοναδικά συστατικά. Οι τοπικές σπεσιαλιτέ της Σκιάθου, θα σας ενθουσιάσουν χαρίζοντας σας την εμπειρία ενός πραγματικού γαστρονομικού ταξιδιού.

Στη Σκιάθο, υπάρχει μια ιδιαίτερη γεύση για κάθε ουρανίσκο καθώς το νησί είναι γεμάτο από εστιατόρια που απευθύνονται σε όσους προτιμούν να μην ξοδεύουν πολλά αλλά αγαπούν και τις γκουρμέ γεύσεις. Η τοπική κουζίνα είναι εξαιρετική με μια ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων ενώ τα γεύματα παράγονται με προσοχή με τα πιο αγνά συστατικά της φύσης.

Το νησί είναι διάσημο για τα αμυγδαλωτά του και για τα γλυκά του κουταλιού που σερβίρονται ως δείγμα φιλοξενίας. Τα γλυκά του κουταλιού και εδώ φτιάχνονται με φρούτα αλλά στις Σποράδες προτιμούν τα αμύγδαλα.

Αξίζει όμως τον κόπο να δοκιμάσετε και τις πίτες της Σκιάθου και ειδικά τη χορτόπιτα ενώ ανάμεσα στα άλλα ξεχωρίζουν τα παραδοσιακά προϊόντα, το κρασί, τα σπιτικά λικέρ, οι ελιές και το μέλι. Μπορείτε να τα βρείτε στα τοπικά μαγαζιά γύρω από το νησί.

Για το γεύμα σας ή το δείπνο, περπατήστε στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου και επιλέξτε ανάμεσα στα εστιατόρια που προσφέρουν παραδοσιακή ελληνική κουζίνα όσο και την αντίστοιχη ευρωπαϊκή. Όπως και να χει όμως, μην φύγετε από το νησί δίχως να δοκιμάσετε το φρέσκο ψάρι του. Αν πάλι αγαπάτε τη διεθνή κουζίνα, υπάρχουν αρκετά εστιατόρια που σερβίρουν γεύσεις από όλο τον κόσμο.\r

Και μην ξεχνάτε, για να έχετε μια γρήγορη μπουκιά και να νιώσετε στη στιγμή χορτάτοι υπάρχουν πάντα οι πιτσαρίες αλλά και τα μέρη που μπορείτε να δοκιμάσετε γρήγορο φαγητό. Οπωσδήποτε στις επιλογές σας πρέπει να είναι το σουβλάκι που δεν θα σας αφήσει στιγμή να πεινάσετε.

\r \r