Πως να φτάσετε στη Σκιάθο

Πτήσεις
'Greece, runway of Skiatos Island' - Σκιαθος
'Greece, runway of Skiatos Island' fritz16 / Shutterstock

Αποτελεί η Σκιάθος τον ιδανικό σας προορισμό; Τότε προγραμματίστε μια από τις πτήσεις που θα σας φέρουν στο νησί και απολαύστε τις αμμώδεις παραλίες του και τα κρυστάλλινα καθαρά νερά του.

Το αεροδρόμιο της Σκιάθου "Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης" είναι ένα μικρό αεροδρόμιο στη ΒΑ πλευρά του νησιού μόλις 3 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Σκιάθου. Δέχεται πτήσεις από την Αθήνα, στη διάρκεια της χρονιάς, πράγμα που είναι εξαιρετικά βολικό μιας και συνήθως χρειάζεται λιγότερο από μια ώρα για να φτάσει κανείς στον προορισμό του. Ταυτόχρονα υπάρχουν και πτήσεις που συνδέουν το νησί με τη Θεσσαλονίκη και τη Χίο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Οι πτήσεις αυτές σε κάθε περίπτωση αυξάνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τόσο από τα αεροδρόμια αυτά όσο και από το αντίστοιχο αεροδρόμιο της Καβάλας. Το αεροδρόμιο του νησιού επίσης συνδέεται με πολλές υπερπόντιες πόλεις προκειμένου να σας φέρει με συχνά δρομολόγια στον υπέροχο πράσινο παράδεισο του νησιού.

Μια εναλλακτική επιλογή για να προσεγγίσετε το νησί είναι το αεροδρόμιο του Βόλου. Η πόλη είναι δίπλα στη Σκιάθο και υπάρχουν αρκετά δρομολόγια με φέρι μποτ που τρέχουν καθημερινά, έτοιμα να σας φέρουν στο νησί γρήγορα και με ασφάλεια. Επιπλέον αρκετές low-cost εταιρείες όπως η Ryanair καταλήγουν στο νησί δίχως να χρειάζεται να ξοδευτείτε. Μην χάνετε χρόνο. Προσεγγίστε το κοντινότερο αεροδρόμιο και κλείστε την επόμενη πτήση σας για τη Σκιάθο.