Η Πόλη της Σκιάθου

Πόλη Σκιάθου
 - Σκιαθος

Την στιγμή που θα φθάσετε στο λιμάνι της Σκιάθου, η ομορφιά του νησιού θα σας αιχμαλωτίσει. Θα σας σαγηνεύσει η ρομαντική ατμόσφαιρα του λιμανιού με θέα στο Κάστρο του Μπούρτζι και το μυστηριακό καταπράσινο γύρω περιβάλλον του. Το νησί έχει ένα μοναδικό χαρακτήρα που εναρμονίζεται με τα τουριστικά αξιοθέατα και την άγρια ομορφιά της φύσης.

Η πόλη της Σκιάθου είναι στην καρδιά του νησιού. Όλα τα μεγάλα γεγονότα συμβαίνουν εδώ, καθώς θα βρείτε ένα μεγάλο αριθμό εστιατορίων, μπαρ, κλάμπ, μαγαζιών και παροχών όπως τα τουριστικά γραφεία και οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων που θα κάνουν τη διαμονή σας όσο πιο άνετη γίνεται. Η Πόλη επίσης είναι γνωστή για την έντονη νυχτερινή ζωή με πολλούς νέους να φτάνουν στο νησί από όλη την Ελλάδα -και όχι μόνο - για να γευτούν αξέχαστες διακοπές μετά από την αποφοίτηση τους από τα λύκεια ή τα πανεπιστήμια.

Η πόλη της έχει 5000 κατοίκους αλλά ο πληθυσμός αυξάνεται σημαντικά κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών όταν εκείνοι που έχουν καταγωγή τη Σκιάθο αλλά ζουν σε μεγάλες πόλεις επιστρέφουν για τις διακοπές . Η πλειοψηφία του πληθυσμού της συγκεντρώνεται στην πόλη της Σκιάθου καθώς το υπόλοιπο νησί είναι ελάχιστα κατοικήσιμο ενώ η πόλη βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού και η γεωγραφική του θέση παρέχει μια προστατευόμενη -δίχως ανέμους- ακτή.

Το να περπατάτε στους δρόμους της πόλης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να έχετε ένα ξεκούραστο απόγευμα στο νησί και να εξοικειωθείτε με την αρχιτεκτονική του αλλά και τον τρόπο ζωής των ντόπιων. Τα σπίτια είναι μικρά και απλά, ένας συνδυασμός διαφορετικών στυλ που έχουν επιρροές τόσο από την τυπική αρχιτεκτονική του νησιού όσο και από την περιοχή του Πηλίου, το οποίο κυριαρχεί στον διπλανό Βόλο. Στην Σκιάθο θα βρεθείτε δίπλα στο σπίτι του Παπαδιαμάντη που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο αλλά και θα περπατήσετε στα πλακόστρωτα όπου θα μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα μαγαζιά με τα σουβενίρ . Θα προτείναμε μάλιστα να αποφύγετε να περάσετε από τα στενά σοκάκια με το αυτοκίνητο καθώς αυτό μάλλον θα σας βάλει σε μπελάδες καθώς στα περισσότερα σημεία κάτι τέτοιο απαγορεύεται.

Εκτός όμως από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα, όταν επισκέπτεστε τη Σκιάθο είναι επιβεβλημένο να παρακολουθήσετε ορισμένα από τα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο δήμος διοργανώνει ένα φεστιβάλ στο παλιό σχολείο μέσα στο Μπούρτζι, το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε Ιούλιο και Αύγουστο και πήρε το όνομα του από τη διάσημη ιστορία «Όνειρο στο Κύμα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Στην αρχή επίσης του Σεπτεμβρίου οργανώνονται και οι « Μέρες Βιολιού» προς τιμήν του βυθισμένου υποβρυχίου “Κατσώνης” κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η ιστορία εξάλλου της πόλης συνδέεται με τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς είχε βομβαρδιστεί και καταστραφεί από τους Γερμανούς αλλά το ισχυρό πνεύμα των ανθρώπων της Σκιάθου κράτησε και κατάφεραν να την ξαναχτίσουν από την αρχή. Αυτά τα φεστιβάλ είναι ιδανικά για τους ανθρώπους που αγαπούν τον πολιτισμό και θα θελαν να εξοικειωθούν με την ελληνική λογοτεχνία, τη μουσική και τις πολιτιστικές παραδόσεις.

Η πόλη της Σκιάθου δίνει σφυγμό ζωντάνιας σε όλο το νησί. Σχεδόν όλα συμβαίνουν εδώ. Κλείστε μια πτήση και ελάτε να το δείτε από κοντά.

Για να βρείτε το ιδανικό ξενοδοχείο στην Πόλη Σκιάθου και σε ολόκληρο τον κόσμο, φτιάξαμε την Travelmyth, την ειδική μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων με μια τεράστια συλλογή φίλτρων σχετικά με κατηγορίες ξενοδοχείων. Τόσο για απλές αναζητήσεις όπως για ξενοδοχεία στη Θήβα όσο και για πιο σύνθετες με κατηγορίες όπως για ξενοδοχεία 5 αστέρων στη Λεμεσό, η Travelmyth σας βοηθά να βρείτε τα καλύτερα ξενοδοχεία που ταιριάζουν στα συγκεκριμένα ενδιαφέροντα και προτιμήσεις σας.
Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα στην Πόλη Σκιάθου