Βάλτε το μαγιώ σας και απολαύστε τις υπέροχες παραλίες της Σκιάθου

Παραλίες
'Koukounaries beach, natural reserve pin, Greece' - Σκιαθος
'Koukounaries beach, natural reserve pin, Greece' PhotoStock10 / Shutterstock

Πέρα από το διάσημο πλέον φιλμ Μάμα Μια, τα διηγήματα του Παπαδιαμάντη και τα πευκοδάση του, το νησί της Σκιάθου είναι επίσης διάσημο για τις υπέροχες παραλίες με τη λευκόχρυση άμμο και τα κρυστάλλινα νερά που σε μεγάλο ποσοστό είναι βραβευμένα με μπλε σημαίες. Η πλειοψηφία των καλύτερων παραλιών είναι εύκολα προσβάσιμες στο νότιο τμήμα του νησιού, ενώ η πιο διάσημη από αυτές είναι η παραλία Κουκουναριές που βρίσκεται στο τέλος του δρόμου. Οι βορειότερες παραλίες είναι πολύ πιο δύσβατες και δεν είναι το ίδιο προστατευμένες όπως αυτές στο νότιο τμήμα του νησιού. Παρόλα αυτά, η εξαιρετική παραλία στα Λαλάρια, βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και είναι προσβάσιμη μόνο με πλοίο. Αυτό δεν θα πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να σας αποθαρρύνει για τον πολύ απλό λόγο ότι μόλις την προσεγγίσετε θα νιώσετε ότι βρίσκεστε στον Παράδεισο. Έχετε σε κάθε περίπτωση στο νου σας ότι υπάρχουν καθημερινά λεωφορεία από την πόλη της Σκιάθου με προορισμό τις Κουκουναριές και σταματούν σε κάθε παραλία που βρίσκεται στη διαδρομή τους. Εκμεταλλευτείτε τα.

Παραλία της Μεγάλης Άμμου

Η πιο κοντινή παραλία της Σκιάθου είναι αυτή της Μεγάλης Άμμου. Είτε ταξιδεύετε με την οικογένεια σας είτε βρίσκεστε σε ένα γκρουπ με νέους ανθρώπους θα τη λατρέψετε μιας και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη και δεν θα χρειαστεί να χάσετε χρήματα ή χρόνο σε μετακινήσεις. Ταυτόχρονα, αν αγαπάτε τα αθλήματα του νερού, εδώ θα βρείτε τις πιο οργανωμένες θαλάσσιες σχολές που θα τις εντοπίσετε και σε άλλα σημεία όπως στις Κουκουναριές, στη Μπανάνα, στον Τρούλο, στον Βρωμόλιμνο και στην Αγία Παρασκευή.

Megali Ammos beach at Skiathos island in Greece
'Megali Ammos beach at Skiathos island in Greece' - Panos Karas / Shutterstock

Παραλία Κουκουναριές

Οι Κουκουναριές είναι πιθανότατα η γνωστότερη παραλία του νησιού και φημίζεται ως μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας μαζί με αυτή στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, το Ελαφονήσι στα Χανιά και το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα. Η ιδιαιτερότητα αυτής της παραλίας έγκειται στη χρυσή της άμμο αλλά και στο προστατευμένο πευκοδάσος που την περικλείει ενώ τα ρηχά νερά της, την καθιστούν ιδανική για κολύμβηση.

Koukounaries beach, natural reserve pin, Greece
'Koukounaries beach, natural reserve pin, Greece' - PhotoStock10 / Shutterstock

Παραλία Μπανάνα

Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο παραλίες, τη μικρή και τη μεγάλη Μπανάνα και βρίσκονται σε απόσταση 10 λεπτών από τις Κουκουναριές με τα πόδια. Η Μεγάλη μπανάνα είναι ιδανική για windsurf αν και είναι μάλλον δύσκολο να έχετε όλο τον εξοπλισμό σας στην παραλία. Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ διάσημη ανάμεσα στους νέους ανθρώπους εξαιτίας των πάρτι που γίνονται καθημερινά στο beach bar. Από την άλλη πλευρά, η μικρή Μπανάνα είναι πιο ήσυχη παραλία και με λιγότερο κόσμο αν και βρίσκεται δίπλα στην Μεγάλη. Εδώ θα βρείτε φυσιολάτρες και γυμνιστές αν και ο αριθμός τους μειώνεται χρόνο με τον χρόνο.

Banana beach, Skiathos, Greece
'Banana beach, Skiathos, Greece' - Mila Atkovska / Shutterstock

Παραλία του Βρωμόλιμνου

Πρόκειται για μια ακόμη παραλία που αγαπούν οι νέοι άνθρωποι για τα μπαρ της και τα πάρτι που γίνονται καθημερινά το καλοκαίρι. Εδώ θα βρείτε και πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια ενώ η θάλασσα είναι ιδανική για water ski.

Παραλία Κολιού

Πρόκειται για μια παραλία με λιγότερους παραθεριστές και είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά επειδή η θάλασσα της είναι ήρεμη ακόμη και αν υπάρχουν κύματα στο υπόλοιπο νησί.

Παραλία Καναπίτσα

Παλιότερα η παραλία αυτή υπήρξε πολύ διαδεδομένη, σήμερα όμως είναι αρκετά ήσυχη και αποτελεί το ιδανικό μέρος για όσους ψάχνουν εναλλακτικά μέρη και δραστηριότητες. Από εδώ μάλιστα ξεκινούν οι ημερήσιες εκδρομές στη Σκόπελο, ένα από τα κυριότερα νησιά των Σποράδων.

Kanapitsa Beach with sunbathers, sailboats and speedboats in a deep blue Aegean sea.
'Kanapitsa Beach with sunbathers, sailboats and speedboats in a deep blue Aegean sea.' - PJGCC / Shutterstock

Παραλία Λαλάρια

Μαζί με τις Κουκουναριές, αυτή η παραλία βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών των επισκεπτών. Αν και στην ουσία πρόκειται για δύο διαφορετικές παραλίες, με τα Λαλάρια να έχουν βότσαλα και να βρίσκονται στη βορειότερη πλευρά του νησιού. Αρκετά μακριά από την πόλη της Σκιάθου, αυτή η παραλία θα σας γοητεύσει με την άγρια ομορφιά της. Μάλιστα καθώς δεν υπάρχουν παροχές στη παραλία θα χρειαστεί να πάρετε πετσέτες και ομπρέλες μαζί σας. Έχετε στο νου σας ότι στη Σκιάθο θα βρείτε την ιδανική παραλία που θα συμπληρώσει άρτια τις ονειρικές σας διακοπές.

Lalaria beach and the famous holey rock at Skiathos island in Greece
'Lalaria beach and the famous holey rock at Skiathos island in Greece ' - Panos Karas / Shutterstock

Lalaria Beach, Skiathos Island, Greece
'Lalaria Beach, Skiathos Island, Greece' - Mila Atkovska / Shutterstock